top of page

XEIC!: 15 anys!


Xeic! no és únicament una expressió ancestral, sinó que és un crit de llibertat que, a través de la música, ha lluitat per uns ideals i el desig de gaudir fent-ho. El grup va néixer a la vora de l'Ebre, ara fa tot just quinze anys, però ha sabut estendre les seves arrels de nord a sud i d'est a oest, escampant arreu del territori aquest crit combatiu i festiu que tant l'ha caracteritzat des dels seus inicis. Durant aquests anys recorrent infinitat d'escenaris i després de vuit discos publicats, ara toca parar, reflexionar i fer una mirada retrospectiva per realçar la feina feta. Per aquest motiu, la banda ebrenca posa a l’abast dels seus seguidors el seu primer disc del 2008: ‘Xeic!’, amb el qual es va donar a conèixer al gran públic.

 

Aquest àlbum de debut homònim es va publicar de manera autoeditada i ara, surt de la mà del segell Picap. El conformen 13 títols com ‘Lo crit del 38’, ‘Terres de l’Ebre’, ‘Prou!’ i ‘Sigues lliure’, entre d’altres. Amb aquestes cançons, Xeic! va néixer reivindicant el territori i la seva història, a la vegada que compartia vivències rurals, pròximes i quotidianes. Amb esperit festiu i incorporant la música de carrer al grup, van crear lletres reivindicatives extrapolables a qualsevol persona. El punt àlgid va ser amb el disc ‘Delta’ (Picap, 2019).


XEIC! 15 anys!

Però no només rememoren el seu primer disc del 2008, sinó que també presenten un treball de cinc cançons inèdites titulat ’15 anys’, un viatge entre allò ancestral i allò modern per celebrar els 15 anys damunt l’escenari i posar fi a la seva carrera musical. En aquesta nova entrega, Xeic! ens convida a un viatge a través de la seva trajectòria amb vivències aplicables a diferents situacions vitals, amb l’esperança i optimisme com a protagonistes. Mantenint el seu estil que tant els caracteritza, també exploren amb una sonoritat moderna i electrònica, més similar al seu darrer treball ‘Delta’ (Picap, 2019). 

 

Durant tot aquest 2024, la formació originària de Rasquera, oferirà un gran comiat que també servirà per celebrar els seus 15 anys sobre els escenaris -la banda no incorpora el còmput l’any 2020 a causa de la pandèmia-. Durant tot aquest temps i amb vuit discos editats, Xeic! ha realitzat més de 400 concerts arreu del territori català, França, País Basc i Suïssa, tocant a les millors places i festivals, i compartint escenari i col·laboracions amb els millors artistes del panorama musical català.


No et perdis el tancament d’una etapa per Xeic! que, com ja és tradició, ompliran els carrers, les sales i totes les festes del territori amb la seva música!






Comments


bottom of page